Yazım Kuralları

YAZILARIN SUNULUŞU

Akademik Bülten‘e yazı göndermek isteyenler yazılarını dijital ortamda ogretimuyeleridernegigaziunive@gmail.com adresine gönderebilirler.


YAZILARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazarlarımızın yazıları Akademik Bülten Yayın Kurulu tarafından değerlendirmeye alınır. Editör, Akademik Bülten Yayın Kurulu incelemelerini de dikkate alarak yazıların yayımlanıp yayımlanmamasına karar verir.

YAZILARA İLİŞKİN BİÇİMSEL KOŞULLAR

  1. Akademik Bülten’e gönderilecek yazıların Times New Roman 12 punto ile bir buçuk satır aralığında yazılması gerekmektedir.
  2. Yazının asıl metninden önce bir ön sayfa hazırlanarak bu sayfaya yazarın veya yazarların ad, soyad, iletişim adresleri, kurumları, posta kodları, telefon numaraları ve e-postaları yazılmalıdır.
  3. Metin içeriği, kaynaklar, çizelge ve şekiller ile birlikte en az 2 en çok 15 sayfa olmalıdır. Gerektiğinde yayın kurulu sayfa sayısını artırabilir.
  4. Şekiller, grafikler, fotoğraflar ve çizelgeler yazının içinde, bahsedildiği yerde verilmeli, fotoğraflar bilgisayar ortamına aktarılmalı, orijinal fotoğraflar makale ile birlikte ayrıca sunulmalıdır. Şekil, grafik ve fotoğrafların JPG, TIFF formatında sunulması gerekmektedir.
  5. Matematiksel ifadeler “Equation Editör” (word ortamında) kullanılarak 9 punto ve alt ve üst indisler 8 punto yazılmalıdır. Metin içerisinde geçen eşitlikler normal parantez ( ) içerisinde numaralandırılmalıdır.